Suur olümpiamängude mälumäng

ID #10117
Kaanepilt: 9789949579211
Autor(id) Margus Uba, Timo Tarve
Väljaandmise aasta 2017
Väljaandja Kirjastus Cum Laude OÜ
Märkused

1000 küsimust ja vastust olümpiamängude ajaloost.

Sisukokkuvõte

Autorite pöördumine:
Siin raamatus saavad kokku selle autorite kaks kirge – olümpiamängud ja mälumäng.
Kirg ja uudishimu on selle raamatu kaks vaala. Kaasaegsete olümpiamängude nüüdseks juba enam kui 120 aastane ajalugu ning antiiksete Olümpia mängude enam kui 1100 aastane lugu on pakkunud loendamatul hulgal tulemusi, emotsioone, kurioosumeid ja meeldejäävaid ning talletatud mälestusi. Selliseid, mida uudishimulik ja kirega spordisõber kindlasti tahaks kas üle kogeda või mille kohta lugeda. Oleme teinud selles raamatus tuhandese valiku ning valanud selle küsimuste vormi.
Eraldi kummarduse oleme teinud Eesti olümpiamedali võitjatele. Meie erakordselt edukad kaasmaalased on võitnud erinevate riigivõimude all kaasaegsetelt olümpiamängudelt 78 medalit, neist 26 on kullad. Medalite suhtarvuga oma rahvaarvu suhtes oleme selle näitajaga maailma tipus. Vähemasti iga Eesti sportlase medalivõit on selles raamatus küsimusega esindatud. On ka teisi meie olümpiaatleete puudutavaid küsimusi. Need seisavad siin raamatus iga mängu avaküsimusena.
Iga mängu lõpuks oleme asetanud küsimuse antiikolümpiamängude ajaloost. Olgugi, et märksa pikema ajalooga, on infokillud nendest mängudest olnud tulenevalt ajalisest distantsist märksa napimad. Aga kindlasti väärt kirja panemist ja küsimist.
Käesolev raamat pole ainult viktoriiniraamat. Oleme küsijatena võtnud nõuks, et mistahes mälumängudel küsitud küsimus võiks eneses kätkeda vähemalt kolme fakti. Kaks neist võiks peituda vihjena küsimuse sees ning kolmas leitaks juba vastusest üles. Laias laastus on ka selle raamatu küsimused ehitatud üles nii, et küsimuses sisalduv faktiosa oleks tuumakam ning kätkeks endas rohkem teavet. Kõigi küsimuste puhul see mõistagi alati ei õnnestu, aga oleme seda püüdnud siis laiendada vastuse täiendamisega. Seega võiks seda raamatut sirvida ka kui valitud faktide kogumikku rikkalikust olümpiaajaloost.