Kalender

Läänemaa autosportlased tegid debüüdi Silveston Saaremaa Rallil

Nädalavahetusel toimus Silveston Saaremaa Ralli 49. Oma debüüdi tegid ka 2 Läänemaa meeskonda EMV4 klassis Rico Rodi koos kaardilugeja Ilmar Pukiga ja EMV5 klassis Kalle Kruusma koos Terko Jakobsoniga.

Traditsioonilisele võistlusele, mis paneb ralli hooajale punkti, oli registreerinud 137 meeskonda. Starti pääses 130.

EMV4 klassis oli stardis 26 meeskonda. Rico Rodil plaanis kindlasti ralli lõpetada. Esimese päeva kolme katsega oli ta üldarvestuses 81. ja omas klassis 13. kohal. Teisel päeval sõideti tõusvas joones ja oldi 9. kohal. 9-ndal katsel tuli vedrustuse purunemine ja seejärel katskestamine.

saaremaa-rally-2016-start

EMV5 klassis tegid debüütralli Kalle Kruusma koos Terko Jakobsoniga. Nende klassis oli stardijoonel 23 meeskonda. Kruusma oli endale seadnud sihiks kolm ülesannet – tulla esimese päeva kahelt pimedas sõidetud katselt kindlasti tervelt linna katsele, lõpetada ralli  ja kui vähegi sujub siis püüda suruda ennast sinna klassi keskele. Esimese päeva lõppedes oldi üldi 107. ja oma klassis 17. kohal. Muidugi elati esimesel katsel kohe üle üks ärev moment, kus Kruusma oli legendi natuke liiga optimistlikult kirja pannud ja pimedas oli nuki tagune pööre natuke ohtlikum. Kergelt käidi väljas aga tuldi tervelt linna katsele.Teisel päeval juhtus metsa vahel ühes nukiga kurvis väike väljasõit, aga edaspidi üritati enam mitte riske võtta ja tulla kindlalt lõpuni. Oma klassis saavutati 16 lõpetanu seas 12. koht. Sõiduga ollakse esimeseosaluse kohta rallil rahul.