Kalender

Tapal sõideti rahvarallit ja kiirem Läänemaa võistkond Marko Kukuškin/Monika Mäeste

Läänlasi oli kirja pannud 12 aga erinevatel põhjustel jõudis starti 9. Laupäeval Tapa linna päevadega samal ajal peetud rahvaralli Uno Aava karikale kuulus nii EAL kui ka Igaühe Terviseklubi karikasarja. Võistlust alustas 79, lõpuni jõudis 59 ekipaaži. Sõideti karussell süsteemis,mis tähendab et üks katse kaks korda järjest läbi. Kuna sealsed teed on kiired,siis oli rajal ka suur hulk takistusi ja kes neid suutis vältida oli ka päeva lõpuks heal kohal.

Ärevamad hetked oli 4WD-s startinud Kaido Saulil kui tema kaardilugeja hommikul teatas, et ei saa tulla ja siis hakkas uue lugeja otsingud mis kandsid vilja ning sai startida, ning väga hea koostööga saavutati häid aegasid ja päeva lõpuks oma klassi 7. ja üldarvestuse 26. koht (rajalt saadi ka 10 sek. karistust).

2WD-s hakkasid kohe esimesest katsest alates jageleme poodiumi eest vanad tuttavad Kukuškin/Mäeste;Vanik /Ojala;Kull/Keskküla ja Põllumäe/Kuutok aga nagu juba varem märgitud ,et takistusioli rajal palju siis ka nende pikali ajamised määrasid oma osa järjestuses ja muidugi katksetas teisel ringil ka konkurent Uukareda/Ojasoo. Puudetega kukkus poodiumilt välja Põllumäe/Kuutok ja nii oli kindel võitja Kukuškin/Mäeste,kes olid oma klassi 1. ja üldi 6.

2WD-v klassis oli stardis Delvis Tõkke/Urmas Mets ja nende tulemuseks oma klassi 10. ja üldi 46. (ajakaristust kogunes 50 sek.).

J-16 klassis oli stardis Jako Allika/Ardo Laul ja lõpuks oma klassi 2. ning üldi 54.2 koht (ajakaristust tuli ka tähise puutest 10 sek.).

SU klassis oli meid esindamas ainuke võistkond Sander Ilves/Tõnis Avila ja neile koos karistusega väga tubli oma klassi 2 koht ja üldi 23 koht (ajakaristust 20 sek.).

J-18 klassis olid läänemaalt Andres Kruusma ja seekord tema kaardilugejaks suure ralli kogemusega Terko Jakobson ning Martin Jaanus/Jonar Ilves. Nende võistkondade vahel käis puhta sõiduga sekund,sekundi sõit aga lõpuks karistused tegid oma töö ning Andres Kruusma/Terko Jakobsonile 2 koht (ajakaristust kogunes 20 sek.), Martin Jaanus/Jonar Ilves 4 koht (ajakaristust 50 sek.). Kuna aga käidi viimastel katsetel väljas mööda viljapõldu siis pealtvaatajate arust atraktiivsema sõidu eest korraldajalt eriauhind (värviprinter). Ennem viimast etappi 19 septembril,mis toimub Läänemaal Martna ja Kullamaa valla teedel on nüüd punktiseisud päris põnevad.

Praegu on nüüd mõni nädal puhkust ja siis on 23 august Kasari rahvasprint.

Ametlikud tulemused: http://autosport.ee/rallyreg/index.php?page=41&race_id=318&

Pildi materjali. http://www.nahkpea.ee/tapa-rahvaralli-2015/#bwg17/2080

Sander Ilvese sõit ja tünni puude, pildis : http://www.nahkpea.ee/tapa-rahvaralli-2015/#bwg17/2061

 

Kalle Kruusma