Kalender

Läänemaa Elustiili Maraton 2014 – ohutult ja tervislikult

Üritus ei ole spordivõistlus, vaid see on mõnus liikumine igale osalejale ettevalmistatud rajal, kus ootavad teda 42 huvitavat “jaama”, igas jaamas on osalejale nutikas ülesanne, mis aitab kaasa terviseteadlikkuse tõstmisele. Iga jaama puhul töötab 2 eesmärki – maakonna liikumis- ja kultuuritegevuste võimaluste tutvustus ning lisaks vastava valdkonna enda reklaamimine ja turundamine.

Kokkulepped on päeva läbiviimise osas saavutatud mitmete Läänemaa ettevõtete, spordiklubide ja asutustega ning paljude vabatahatlikega. Maratoni avab Päästeameti puhkpilliorkestri rongkäik ning maratoni esi”jänesed” maavanem ja linnapea.

Ohutuspäeval saab ise proovida, vaadata ja uurida turvalisuse tagajate tegemisi. Ohutuspäeva eesmärk on õpetada ja väärtustada turvalist elukeskkonda ning tõsta ennetusalast teadlikkust. Ohutuspäeval õpetatakse ohutut käitumist, kuid ei puudu ka asjalikud ja atraktiivsed esitlused. Politsei, päästeamet, maanteeamet, keskkonnaamet, kaitseliit ja teised partnerid tutvustavad oma masinaid ja varustust ning õpetavad tule-, vee- ja liiklusohutust.

Päästeameti demineerijad näitavad, kuidas töötab pommirobot, korraldatakse päästeteemaline lasteala, toimub tulekustuti koolitus, oskusi näitavad päästekoerad. Mürgistusteabekeskus õpetab kuidas ära hoida või toime tulla mürgistustega kodus või koolis. Politsei ja piirivalve korraldavad päästeoperatsiooni demonstratsiooni. Kohal on kaitseliit ja naiskodukaitse.

Maanteeamet räägib lastele jalgratta, rolleri ja mopeediga liiklemisest, tutvustab kohustuslikku turvavarustust, juhib tähelepanu seadustele ja liiklusmärkidele, ohtudele liikluses ning turvavöö ja peatoe õigele kasutamisele, proovida saab pöörlevas autos istumist.

Toimub ohutusteemaline auhinnamäng.

Üritusel esineb ansambel TENFOLD RABBIT!

__thumb_-2-tenfold-rabbit-kodulehele.jpg

Ürituse aeg ja koht

24. august

Haapsalu Spordihoone (Lihula mnt 10)

Kell 11.30     Pääste – ja Politseiameti ühine paraad, algusega Lossiplatsilt

Kell 12.00     Päeva AVASTART (Maavanem Innar Mäesalu ja linnapea Urmas Sukles annavad ühisstardi maratoni rajale)

Kell 15.30     Esineb bänd Tenfold Rabbit

Kell 15.45     Maratonraja sulgemine

Kell 16.00     Loosimine. Päeva lõpetamine

Elustiili maratoni rada kulgeb Haapsalu linnas. Rajal on kokku 42 Elustiili punkti, milledest paljud asuvad ka Ohutuspäeva platsil (staadioni parkla)

Igas punktis tuleb osalejal täita ülesanne, mille annab neile punktis olev meeskond. Maratoniraja punktid on äratuntavad vastavate õhupallidega ning meeskonna liikmetel on kaelas Elustiili logoga kaelarätt. Eduka ülesande sooritamise eest märgib punkti meeskond osaleja kaardile vastava märke. Igale osaleja antakse STARDIS kaart, kuhu on märgitud vastavad punktid. Kui osaleja läbib vähemalt 15 punkti, siis ta osaleb Auhinnaloosimises. Osaleja annab oma kaardi finišeerides korraldajatele. Osaleja , kes läbib kõik 42 punkti, saab ERIAUHINNA

Osaleda võivad KÕIK inimesed. Osaleja ise valib, kas läbib raja kõndides, joostes, rattaga. Kas teeb seda üksi või kellegagigi koos.

Osalejatele ei toimu VÕISTLUST kiirema soorituse peale, st AEGA ei võeta.

Iga osaleja saab auhinnaks toreda juur-, aed- või puuvilja, diplomi ning positiivse emotsiooni toredast ühistegevusest.

Iga PUNKT rajal on avatud kell 12.00 – 15.45 
Rada suletakse kell 15.45

Üritusele saab registreeruda ametlikul veebilehel:  http://www.maratoonar.ee/