Kalender

Aasta aktivist on Raudsepp, üritus Marimetsa Kapp

Läänemaa aasta tegijaks kohaliku spordielu edendaja kategoorias tunnistas üle–eestiline spordiliit Jõud Ridala spordiaktivisti Pille Raudsepa.

Läänemaa aasta piirkondlikuks spordisündmuseks kuulutati jalgrattasari Marimetsa Kapp, mida korraldab Paralepa jalgrattaklubi.

Kolmanda koha spordiliidu Jõud aasta noortetreenerite arvestuses sai Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis–Naukas.

„Pille Raudsepp on juba tükk aega tegutsenud spordiaktivist, kes toimetab edukalt ja usinalt Ridala valla üritustega,” iseloomustas Lääne maavalitsuse spordispetsialist Ülle Lass.

Raudsepa tänavustest tegemistest tõstis Lass esile valdade suvemängude korraldamises kaasalöömise, samuti talguid Ridala tervisepargis, mille üks eestvedajaid ta on.

„Minu peamine valdkond on oma valla rahvaspordiürituste korraldamine ja natuke edasijõudnumate sportlaste treeningrühmade ja võistlusvõimaluste organiseerimine,” ütles Raudsepp.

Sel aastal läks tänu Raudsepale käima Ridala valla noorte võistlussari, kus kuni 21aastaste segavõistkonnad mängisid jalgpalli, võrkpalli, korvpalli ja saalihokit.

Ridala spordiklubi, mille juhatusse ta kuulub, korraldab selliseid menuüritusi nagu jüriöö jooks ja valla külade mängud. „Sebimist igal juhul on,” ütles Pille Raudsepp.

Marimetsa Kapi projektijuhi Jaan Saviiri sõnul läheb spordisarja korraldamisele viie Paralepa klubi mehe aur. 2012 oli Marimetsa Kapile kasvu aasta — kümme etappi, nende seas mitu väljaspool Läänemaad.

Keskmiselt läks etapil starti 200 finišeerijat, nii et aasta peale tuli 2000 osalejat, ütles Saviir.

Juurde tulid sel aastal Hiiumaa, Vormsi, Ruila etapp. Iga etapi korralduskoorem jaguneb Paralepa klubi ja kohalike vahel, olgu see siis spordiklubi või külaselts.

Jalgrattasõit ei ole korvpall, kus on vaja ainult saali ja kohtunikku, rääkis Saviir. Tuleb ette valmistada rada, mis oleks üheltpoolt põnev ja teisalt jõukohane, arvestada tuleb, et osalejate vanuseklasse on palju. Sellele lisandub ohutuse tagamine. Rada tuleb kõigile ära turvata.

Sarja eelarve on päris kopsakas, aga kui palju see tegelikult rahas maksab, ei osanud Saviir öelda. Sponsorid panevad välja auhinnalaua, aga keeruline on arvestada rahasse vabatahtlikke lõputuid (t)öötunde, mis ettevalmistuseks ja elluviimiseks kulub.

„Töömahukas ja huvitav,” võttis Saviir kokku.

„Püüame kindlasti jätkata, iseasi, kas kasvada enam saab,” märkis ta. Vabad nädalavahetused, kui ei ole mõne suure sarja nagu Samsungi või Tartu nelikürituse etappi, on piiratud ressurss.

Maaspordiliit Jõud kogub maakondade spordiliitudelt aasta parimate kandidaadid, valib neist igas kategoorias üle–eestilise parima ja iga maakonna parimad.

„Sel aastal leidsime meie maakonna kandidaadid väga üksmeelselt,” ütles Ülle Lass.