Kalender

Karl Koha tuli kuulitõukes juunioride Eesti meistriks

 

Haapsalu Kergejõustikuklubi esindasid kaks Audenteses õppivad juuniorit. Neist edukam oli Karl Koha. Ta tõukas 6 kg kuuliga võidutulemuseks 16.28, oli 7. kettaheites tulemusega 42.58 ja 10. odaviskes 48.12.

Karl Koha treener Ants Kiisa kiitis igati oma õpilast ja ütles, et järgmised eesmärgid saavad olema rahvusvahelised tiitlivõistlused, millest järgmine on tuleval aastal toimuv juunioride Euroopa meistrivõistlus. Karl Kohal peaks olema täiesti jõukohane jõuda kuulitõukes osavõtunormi täitmiseni ilma treeningute mahtu kasvatamata, ütles treener.

Keity Vaistla saavutas teise koha kuulitõukes tulemusega 12.25.

Läänemaa Kergejõustikuklubi oli samuti esindatud kahe võistlejaga, kuid seda noorsooklassi vastupidavusaladel. Indrek Rääli oli 3000 m takistusjooksus ajaga 13.09,70 teine ja Joonas Toomingas 5000 m jooksus kolmas ajaga 19.35,90. Tulemused eriti kõrgest klassist pole, kuid ega nemad süüdi ole, et selline see Eesti tase on.

Räälit tuleb kiita veel sellepärastki, et ta vigastas 9. juunil Läänemaa meistrivõistlustel jalga, kuid kannatas seekord lõpuni ja suutis trennis kavandatud tempot vähemalt pool maad hoida. Takistusjooksu nimel tuli põhialadest loobuda. Joonas Tomingas osales veel 1500 m jooksus, kus jäi 7. kohale.

Endel Susi