Kalender

Läänlastel läks Läänemaa rahvarallil nii hästi kui ka halvasti

Läänlastel läks Läänemaa rahvarallil nii hästi,kui ka halvasti.


Peale mõneaastast pausi korraldas klubi Kiired ja Õlised Piirsalu kandis jälle rahvarallit. Ilm oli ilus ja võistluspäev pikk. Registreerus üle 90 meeskonna ja kohale tuli 89, kellest 16 olid läänemaalt.

Kavas oli 8 kiiruskatset millest võib-olla kõige mõnusam ja tehnilisem oli 7,8 Annamõisa kiiruskatse.

Alustame siis stardirivist ja esimesena läksid rajale meie veteran sõitjad V60+, keda oli 4 meeskonda ja seal läks kohe tihedaks rebimiseks. Kuni 5 kiiruskatseni juhtis võistlust Toomas Lemberg/Hedi Polberg ja siis asusid võistlust juhtima ning võitsid Hillar Kruusma/Rutmar Raidma. Kuni 6 kiiruskatseni olid kindlal 3 kohal Valter Puda/Jaan Melsas aga siis tuli tehniline rike ja katkestamine ning kolmandale kohale tõusid Väino Tõkke/Indrek Kirss.

J-16 klassis olid stardis 6 meeskonda ja neist 3 läänlased. Päeva kokkuvõtteks oli 3. koht Eerik Pank/Raimo Lillemets,5. Marcus-Indrek Simmer/Indrek Simmer ja Cärolyn Soidla/Rauno Uustalu 6. Cärolyn oli väga rahul, et sellel korral ei olnud tehnilisi viperusi, kuigi viimasel katsel käidi natukene raja kõrvalt juurde võtmas.

2WD-V klassis oli stardis 19, meilt 2 meeskonda. Rauno Ollema/Kristjan Must sõitsid päev läbi poodiumi konkurentsis ja lõpetasid kolmandana. Karel Šuman/Virgo Šuman olid lõpetuseks tublil 7. kohal.


2WD-S klassis oli stardijoonel 26 meeskonda, kellest 3 meeskonda Läänemaalt. Patrick Madar/Tiina Kaldma kes lõpetasid tublil 5. kohal. Valmar Gilden/Jüri Hinsberg olid ka esimesel rallil ja tasuks 8. koht. Marko Kukuškin (pildil),kes oli vaieldamatu favoriit sõitis kahjuks kohe esimesel kiiruskatsel teelt välja ja ei saanud kraavist välja. 

SU klassis oli stardis11, meilt 4 meeskonda. Stardis olid ka Varbolas katuse pannud Egert Jakobi/Bruno Jakobi, kes päeva esimest poolt juhtisid aga teine pool kuidagi ei sujunud ja lõpuks 3. koht. Martin Jaanus/Ranno Kristmanni päev ei alanud sujuvalt ja lõpuks 6 koht. Üle pika aja oli stardis Sander Ilves/Tõnis Avila. Kui päeva esimeses pooles oldi poodiumikonkurentsis, siis teises pooles kadusid pidurid ning sellest ka katkestamine.Teine meeskond vennad Stern Ilves/Jonar Ilves näitasid ka peale pikka vaheaega head sõitu. 4 katsel tuli sisse sõiduviga ja sealt edasi katus ning katkestamine.

Nüüd on ralliga väike vaheaeg ja 21. oktoober sõidetakse Ridala ja Lääne-Nigula valla teedel öine rahvaralli, millist korraldati viimati 2005. aastal. 

Kirjutas Kalle Kruusma

Pildid: margusefoto.eu