Kalender

Haapsalus sõlmiti korvpalli arendamise koostööleping

Tippkorvpalli ei näe Haapsalus just sageli. Eile oli Haapsalus üle pika aja üks tore korvpalliõhtu. 

BC Kalev Cramo võitis Haapsalu Wiedemanni spordihoones peetud kolmandas veerandfinaalis BC Valga-Valka / Maks&Mooritsat 80:68 ja pääses poolfinaali. Kalev Cramo püsib tänavuses meistrivõistluste sarjas võitmatuna.

Lisaks sellele, et tippkorvpall on jõudnud üle mitme aasta Haapsallu, oli mäng oluline kuna kohapeal löödi käed korvpalli arendamiseks Haapsalus ja Läänemaa valdades – kokku viies omavalitsuses. Hea tahte lepingule kirjutasid alla Korvpalliliit, Haapsalu linn, Noarootsi, Lääne-Nigula, Ridala ja Lihula vald, samuti Läänemaa Spordikool.

IMG_3719

Koostööleping korvpalli arendamiseks Läänemaal on allkirjastatud. Foto Ülle Lass.

Leping tähendab, et neis paikades on olemas ja on leitud noortetreenerid, kes ühendatud jõududega saavad hakata pühendunumalt tööd tegema, et Läänemaa ja Haapsalu tugevamalt korvpallimaastikule tagasi tuua.
„Eesti korvpallikaardil on kohti, mille pärast oleme alaliidus muret tundunud, Haapsalu on üks neist. On väga hea meel Haapsalus ja Läänemaal on jää liikuma hakanud. On treenerid, kes tahavad siin tööd teha. Loodame lähitulevikus rõõmuga selle töö vilju näha,“ märkis EKLi president Jüri Ratas.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles omalt poolt lisas: „Haapsalu korvpalli hiilgeaeg oli hooajal 1992/93, mil me meistriliigas tegusid tegime ja peale medalimeeskondade kõiki võitsime. Loodame, et nende noorte baasil, kes nüüd süsteemselt siin treeningutele on saanud, tekib aastatega võistkond, kes võiks meie saavutust vähemalt korrata.“

Lisaks sellele toimus saalis muudki. Peeti Alexela poolajamäng, millega sooviti välja loosida auto kasutusõigus nädalaks ajaks. Perioodil 22.-25.04 aprill sai Alexela gaasiaautot uudistada Haapsalu Kaubamaja ees, mängupäeval Spordihoones.
Esimesed 50 tulijat said kingituseks mahuka aprillikuu ajakirja Basketball. Samas võeti vastu ajakirja Basketball tellimusi ja müüdi ajakirja ning korvpalliraamatuid. Mängupause aitasid täita tantsugrupid.

Pildid peatselt pildikogus!