Kalender

Läänemaa Aasta spordisündmus on G. Vahari memoriaal maadluses

Lääne Maakonna Spordiliit Läänela korraldab maakonna sportlaste ja spordi eestvedajate ning kogu maakonna spordivaldkonna tunnustamist. Selle raames tunnustas Spordiliit 15. jaanuaril maakonna sportlaste ja spordivaldkonna tunnustusõhtul 2015. aasta parimaks valitud spordisündmust.

Gustav Vahari memoriaal ( korraldaja Janar Sõber) toimus 2015. aastal 5 korda. Sel korral osales rekordarv – 95 maadlejat 14 maadlusklubist üle Eesti. G. Vahari turniir on mõeldud Eesti vabariigi noortele maadlejatele, G. Vahari memoriaal kuulub Eesti maadlusliidu kalendrisse ja on saavutanud kindla koha maadlusklubide võistluskalendris.Nimetatud spordisündmus kuulub Lihula olulisemate kultuurisündmuste nimekirja.

janar
Janar Sõber Aasta spordisündmus 2015 korraldaja. Foto Arvo Tarmula. 

Teised kandidaadid

Massu Rannajalgpalliturniir oli hea näide sellest, et hea tahtmise korral on võimalik ka väikeses külakeses maha pidada üks korralik rannajalka turniir ning ala populariseerida juba varakult ka maalaste seas. Üritus oli kenasti organiseeritud, huvitav oli see, et hobuste koplist oli saanud korralik mänguväljak, kus ootas ca 35 last. Osalejad said tavapärasest teistsuguse jalgpalli kogemuse.

Läänemaa nädalavõistlus Discgolfis.  Korraldaja Lihula Discgolfi klubi “Lendholar” (veel ametlikuks tegemata) liikmed – klubi on mitteametlik entusiastide kogukond. Abistajaid on teisigi. Iganädalane võistlus on osalejaterohke.  Igal nädalal osaleb 30-50 osalejat. Osaleb ka noori.

Liikumisaasta ürituste sari Kullamaa vallas. Liikumisaasta üritused olid  planeeritud kogu Kullamaa rahvale ja koosnes  viiest üritusest Üritustel osalesid koolieelikud, koolinoored kui ka täiskasvanud. Mõeldud oli ka pensionäridele.

Karikasari rahvarallis. Korraldati rahvaralli sari millesse kuulusid võistlused Läänemaalt, Tapalt ja Kehalast. Osavõtt oli üle vabariigi aktiivne ja Läänemaa poiste sõidud  lõppesid kõikidel võistlustel erinevates klassides poodiumil.  

Ridala Offroad 2015. Ridala Maasturiklubi MTÜ, eesotsas peakorraldaja Matis Trei eestvedamisel, toimus 27-28.06.2015 Läänemaal, Ridala vallas, Panga külas erinevate masinaklasside vaheline offroad võistlus nimega “Ridala Offroad 2015”. Kahepäevasel võistlusel osales üle 50 ekipaaži, osalejaid oli kõikjalt Eestist, sh 12 ekipaaži kokku 30 inimesega Läänemaalt. Kaks ekipaaži oli Lätist.

Läänemaa Aasta spordisündmus sai tunnustust ka Eestimaa Spordiliidu Jõud poolt ning pärjati Kultuurkapitali preemiaga. 

Kõikide esitatud spordisündmuste korraldajad olid kutsutud tunnustusõhtust osa saama.