Kalender

2017. aasta viimane sprint Vasalemmas sai edukalt lõpetatud ja rallihooaeg on kokku võetud

Laupäeval toimus käesoleva, 2017 a. hooaja viimane rahvasprint Vasalemma rallikrossirajal. Ilm oli vihmane ja see oli kõva jälje jätnud rajale. Rada oli ikka täitsa aukus ja sellepärast oli ka tehnika lagunemisi ja rehvide lõhkumisi. Kokku oli kohale tulnud 46 sõitjat ja läänlasi neist 10.

V60+ klassis oli kohal meie kaks veterani Hillar Kruusma ja Toomas Lemberg. Toomas oli esimeses voorus 1. ja Hillar 2. kohal ning teises voorus vastupidi. Kuna punktide arv oli võrdne, siis jäi võitja selgitamine viimase vooru peale. Selle võitis Hillar Kruusma ja nii ka etapi võit talle. V60+ klassi hooaja esikolmik on Hillar Kruusma,Toomas Lemberg ja Väino Tõkke.

J-16 klassis oli noori kohal 5, kellest Läänemaa noori 2. Meie noortest suutis lõpuks ennast 3. kohale sõita Eerik Pank. Cärolyn Soidlal ilmnesid esimeses voorus auto elektroonikavead,teised voorud võttis ta kindla peale ja lõpetas küll viimasena, aga auto ikkagi üle finiši joone. Aasta kokkuvõttes on Cärolyn Soidla vaatamata kõigele läänlaste parimana viies. 6. kohalt leiame Marcus-Indrek Simmer,7. Jako Allika ja 10. Eerik Pank.   

J-18 klassis seekord läänlasi stardis ei olnud. Hooaja kokkuvõttes oli Virgo Šuman 4. ja Ranno Kristmann 9. 

SU klassis olid enne seda sõitu poodiumi kohad lõplikult jaotamata. Esimesd 2 vooru läksid läänlastel päris hästi ja lõpuks suutis 2. kohaga ka hooaja kokkuvõttes 2. kohale tulla Egert Jakobi. Martin Jaanus oli veel enna kolmandat vooru kolmas aga siis tegi auto imelikku häält,hoo mahavõtmisega kaotas ta aega ja sellega ka koha esikolmikus.Hooaja kokkuvõttes Egert Jakobi 2.,Martin Jaanus 4., Bruno Jakobi 12., Kalle Kruusma 16., Stern Ilves 17., Jonar Ilves 19. ja Andres Kruusma 22.

2WD-V oli läänlastest stardis ainult Rauno Ollema ja saavutas tubli 2. koha. Aasta kokkuvõttes oli teistest peajagu üle Rutmar Raidma (1. koht),Rauno Ollema 6., Karel Šuman 12., Meelis Palmiste 19., Reio Lõhmus 27. ja Kalle Kruusma 35.

2WD-S klassis oli stardis Marko Kukuškin, kes oli omale võidu sarjades kindlustanud. 2. kohale sõitis ennast Valmar Gilden ja Kalle Kruusma 6. Hooaja kokkuvõttes oli Marko Kukuškin 1., Valmar Gilden 3., Kalle Kruusma 28. ja Lembit Madissoo 31.

2WD-SPORT klassis oli ennast kirja pannud neli sõitjat aga kohale tuli ainult Andres Kruusma,kes võitis esikoha ja sellega seoses hooaja kokkuvõttes võrdsete punktidega Võrumaa mehega ka teise koha. 2WD-SPORT klassi esikolmik aasta lõpetuseks Kalle Kruusma 1.,Andres Kruusma 2. ja Steven Lätt 3.

4WD klassis meie mehi stardis ei olnud aga aasta kokkuvõttes oli Kaido Saul 10.

Nüüd tuleb võistluspaus ja ehk alustatakse uut 2018. aastat traditsioonilise Kiltsi rahvasprindiga 16. detsembril, mis on tavaliselt olnud Lääne Regiooni meistrivõistluste, Helmet Palmi mälestusvõistluste ja SU karikavõistluste etapp.

Eraldi toimus peale võistlust mehhaanikute sõit, kus stardijoonele tuli 4. On ennegi juhtunud,et mehhaanik sõidab kiirema aja välja kui sõitja või lõhub hoopis auto ära. Nii lõhkus Kalle Kruusma proovisõidus kaks esimest rehvi ja läks ajasõitu teise autoga, millel aga tuli asfaldi sirgel sisse tugev vibratsioon. Rico Rodi sõitis oma auto põhja peale kinni ja katkestas. Aivo Täpsi mehhaanikul (pildil, foto Cärolin Soidla) läks aga nii kehvasti,et proovi ringil sõitis vallis olevale rehvile otsa ja ratta alt ära. Ainukese mehhaanikuna tõi auto üle finišijoone Jaanus Kalmann ja sellega seoses sai ka 2017. aasta PARIMA MEHHAANIKU tiitli.

2017 hooaeg on läbi saanud ja MTÜ Igaühe Terviseklubi tänab kõiki oma toetajaid,abilisi, klubi liikmeid ja sõitjaid kes aitasid meil ühe raskema aasta üle elada.

Vaatame mis toob meile 2018 aasta,kõik on hetkel lahtine ja vaja sõlmida kokkulepped,mis oleksid vettpidavad terve 2018 aasta,et ei oleks poole hooaja pealt ebameeldivaid üllatusi.

Kirjutas Kalle Kruusma