Kalender

2016. aasta spordisündmus on Haapsalu I Uisumaraton

Lääne Maakonna Spordiliit Läänela korraldab maakonna spordivaldkonna tunnustamist. Selle raames andis spordiliit 13. jaanuaril Taebla kultuuri- ja spordikeskuses üle ka tunnustuse kategoorias „Aasta spordisündmus 2016“.

Haapsalu I Uisumaraton (Foto Ülle Lass) mitmekesistab Läänemaa spordiürituste nimekirja ning pakub sportlikku tegevust ka talvisel ajal. Uisumaraton sobib kokku Haapsalu geograafilise asukohaga (kasutab ära meieTagalahe potensiaali). Hoolimata sulailmast tõi uisumaraton Haapsallu võistlema kokku 164 osalejat (põhidistants 123, lastesõit 41). Haapsalu I Uisumaratoni korraldaja oli Jalgrattaklubi Paralepa.


Lääne maavanem Neeme Suur annab üle meened korraldusmeeskonna esindajatele Jaanus Nõmmistole (keskel) ja Agu Lehemaale (paremal). Foto Arvo Tarmula.

Läänemaa aasta spordisündmus sai tunnustatud ka Eestimaa Spordiliit Jõud poolt ja pärjati Kultuurkapitali Läänemaa eskpertgrupi spordipreemiaga.

Teised kandidaadid

Lyoness Lääne-Eesti Rally 2106 (Korraldaja MTÜ Igaühe Terviseklubi). Üle 14 aasta taastati Läänemaal sportralli tavad, kunagisele Valge Daami rallile tuli vääriline vahetus Lääne-Eesti Rally nimel. Üritus sai Eesti Autospordiliidu, sõitjate ja pealtvaatajate suure tunnustuse. Võistlus oli üks pretendente parimale sportralli tiitlile.

Linnamäe rattasõit (korraldaja Oru Spordiklubi) on traditsiooniga üritus, mis oli mõneks ajaks soikunud. Oru Spordiklubi liikmed Renek Loorens, Ike Lilleorg, Kaja Loorens ja Maigi Lilleorg võtsid enda vedada 2016. aasta rattasõidu korraldamise. Meeskond nägi kõvasti vaeva, et võistlusrada oleks huvitav ja hästi ettevalmistatud. Korraldajad valmistasid ette kaks rada – 22 km ja 6 km, lisaks lastele tillusõit. Rattasõidust võttis osa pikematel distantsidel 74 inimest, lisaks tillusõidu 26 last.

Matsalu IX rattamaraton (korraldaja Jalgrattaklubi Paralepa). Fixus Spordi Marimetsa Kappi üheks etapiks on Matsalu rattakross, mis tänavu toimus üheksandat korda. Tegemist on toreda ja võib öelda, et perekondliku üritusega, kus on mõeldud nii pere väiksemate, kui ka suuremate laste peale ning vanematele. Marimetsa kapp Lihula valla inimestele väga südamelähedane ja armas üritus, kust igal hooajal võtab osa sadakond meie valla vabatahtlike: alates raja märgistajatest ja kohtunikest lõpetades joogiboksi teenindajate ja supikeetjatega.
Selline üritus on oluline mitte ainult selleks, et näidata, et “terves kehas terve vaim”, vaid see liidab kokku nii korraldajad, osalejad kui ka kogukonna. Lisaks toob Läänemaale juurde turiste ja sportlasi.