Kalender

2015. aasta viimane ehk siis ADDINOL Lääne-Eesti rahvaralli II sai peetud

Viimasele võistlusele oli ennast registreerinud 81 võistkonda ja kõigis käimasolevates sarjades oli kõik veel lahtine ning selle ralli tulemustest sõltus aasta järjestus. Sel aastal peeti Addinol Lääne-Eesti rahvaralli II Martna ja Kullamaa valla teedel võistluskeskusega Kirna töökoja õuel.

Ilma poolest oli väljas vananaistesuvi. Temperatuur suhteliselt kõrge, eriti siis kui päike väljas oli. Vahepeal tuli ka mõni piisk vihma aga mitte eriti märkimisväärses koguses. Tuul oli kohati päris tugev, mis lennutas ka stardis olnud AKP märke. Ralli sõideti karussell süsteemis ning läbiti 8 lisakatset. Kokku startis 79 võistkonda. Korraldajad olid võistlejatele valmistanud natukese aeglasemate takistustega raja kui muidu ja nii ei tohtinud endale lubade ühtegi eksimust kui taheti kõrges mängus olla. Läänlasi oli sellel võistlusel stardijoonel 8-s erinevas võistlusklassis 12. J16 klassis olid stardijoonel Jako Allika/Ardo Laul ja nad näitasid päeva läbi stabiilselt 4-ndaid aegasid ning ka päeva lõpus olid 4-ndad,ennem võistlust olid nad kahes sarjas poodiumi arvestuses heal positsioonil ja ka lõpetades peaks nad olema aasta kokkuvõttes poodiumitel. J18 klassis olid meie poisid Martin Jaanus ja Andres Kruusma esikohas kinni,üks EAL-i sarjas ja teine Igaühe Terviseklubi sarjas. Lootused olid ka selle võistlusel poodiumile,mis peale esimest vooru oli päris reaalne aga siis vist poiste närvid ei pidanud vastu ja tulid eksimused sisse ning päeva lõpuks olid Martin Jaanus/Elimar Kibus 4-ndad ja Andres Kruusma/Terko Jakobson 5-ndad,mis muutis poiste vaated sarjasid võita kahtlaseks aga vist see neil õnnestus. SU klassis olid stardis 3 võistkonda Sander Ilves/Tõnis Avila,Egert Jakobi/Bruno Jakobi ja Stern Ilves/Jonar Ilves,kes lõpetasid ka sellises järjestuses vastavalt 3,5 ja 8. Sander tegi päeva läbi head sõitu aga eksimus rikkus parema koha ja Egertit kimbutasid tehnilised probleemid bensiinipumbaga,Stern tegi ka teisel ringil eksimuse. 2WD-V klassis oli stardis Delvis Tõkke/Kudrun Martin,kes saavutasid omas klassis 8-nda koha. 2WD-S klassis olid seisud väga pingelised ja nii läksid Marko Kukuškin/Monika Mäeste rajale kindlate mõtetega võit koju jätta,mis neil ka päeva lõpuks õnnestus. Pingelisse poodiumi heitlusse sekkusid ka Rico Rodi/Ilmar Pukk,kes olid päeva lõpuks napilt teised ja Kuku pearivaal hooaja võidule,Imre Vanik/Janek Ojala 3-ndad. Ralli debüüdi teinud Valmar Gilden/Jüri Hinsberg vaevlesid tehniliste probleemidega ja neile jäi lõpuks peale paari head katse kohta päeva 13 koht omas klassis. 4WD on nagu alati esindamas läänlasi Kaido Saul/Edy Murumägi ja nende sõit sai päeva lõpuks oma klassi 13 ja üldi 34 koha.

Nüüd võetaks erinevates sarjades punktid kokku,pannakse tabelid välja ja siis on tulemused lõplikud ning jääb oodata hooaja lõpupidu,kus sõitjad saavad kätte aasta karika või karikad erinevatest sprindi ja ralli sarjadest.

ADDINOL Lääne-Eesti rahvaralli 2015 II tulemused http://autosport.ee/rallyreg/?page=41&race_id=333&

Kui on lõplikud tulemused selged võtame eraldi kokku veel Igaühe Terviseklubi sõitjate 2015 hooaja.

Kirjutas Kalle Kruusma