Kalender

2013 aasta Läänemaa jääraja meistri-ja karikavõistlustele joon all.

Rada oli esimeses voorus päris hea pidamisega kuna sadas jäidet ja nii sai ikka üle tüki aja mõnuga sõita, sest rehv pidas ja libisemist oli minimaalselt. Draamat jagus 4WD klassi, kus tänu stopp märgi eiramisele sai täna alles 5. koha seni üldtabelis 2. kohta hoidnud Rainar Leibak, mis aga omakorda tähendas et võrdsete punktide korral sai määravaks kõrgem koht viimaselt võistluselt ja siin oli esikolmik karika arvestuses Silver Sõmer, Edgar Jõgi ja Rainar Leibak.

Meisrtivõistluste arvestuses oli esikolmik Rainar Leibak,Raido Pärn ja Kalle Kruusma. Üllatavalt kiire oli kõikidele konkurentidele Kaido Saul kes sai 4 koha.

Esiveo klassis oli esikolmik täna KR Racingu meeste päralt Marek Järlak, sarja liider Valmar Gilden ja Rene Kanniste. Sarja võitis nii meistri kui ka karika arvestuses Valmar Gilden. Meisrivõistluste arvestuses oli teine Rutmar Raidma ja kolmas Innar Rohula. Karikavõistluste arvestuses olid teine Eero Labotkin ja kolmas Rene Kanniste.

Tagaveo klassis oli mängus kahel mehel Konstantin Vedennikovil ja Marko Kukuškinil 2. ja 3. koht, aga asja tegi põnevaks Sander Ilves, kes otsustas kaasa teha oma VAZ 21063 ka selles klassis ja napsas ka esimeses voorus teise koha. Lõpuks pani päev varem kestvussõidul osalenud Konstantin oma paremuse käiku ja võttis läänlase Marko Kukuškini eest 3. koha- Esikoha võttis kindlalt Herki Ilves teine oli Reigo Kleemann.

Meistrivõistluste arvestuses oli esikolmik Reigo Kleemann, Marko Kukuškin ja Raino Kleemann.

SU klassis käis võitlus nelja mehe vahel kuigi Sander Ilves pani esimeses voorus sellise aja ette mida ei suutnud keegi üle sõita. Teises voorus unustas ta numbri vahetada ja sõit tühistati. Südilt sõitsid Kristian Pints, Kalle Kruusma ning Bruno Jakobi, kelle vahel käis võistlus poodiumile. Pparaku jäi napilt 1,5 sekundi kaugusele 3. koht Bruno Jakobil. 

SU klassis oli karika sarja esikolmik Sander Ilves, Kristian Pints ja Kalle Kruusma, meistrivõistluste arvetuses Sander Ilves,Kalle Kruusma ja Madis Kruusma.

J-18 klassis oli vaieldamatu liider Keven Serbin, kes võitis sõidu ja ka mõlema sarja arvestuses. Poistega võttis mõõtu ka habras tütarlaps Chrislin Sepp, kes oli ka eelmisel etapil stardis. Tema paremust pidid tunnistama noorukesed Jako Allika ja Martin Jaanus.

Karika arvestuse oli teine Kristian Pints ja kolmas Egert Jakobi. Meistrivõistluste arvestuses teine Egert Jakobi ja kolmas Kaido Märss.

Naistest oli omale juba võidu peaaegu tasku pistnud Piret Gilden. Ülejäänud poodiumile käis täna tuline võitlus kust tulid võitjatena välja Triin Laiverik ja Helena Ungert. Katrin Hattul täna sõit ei klappinud ja nii jäi ta mõlemas sarjas neljandaks.

Esikolmik oli nii meistri-ja karikasarjas Piret Gilden,Helena Ungert ja Ly Märss. Kokku võttis sarja viie etapi peale kokku eri klassides osa üle 160 võistleja, millega loevad korraldajad sarja kordaläinuks. Tore oli näha et noored on huvitunud sõidust ja ei karda ka vanematega rinda pista. 

Korraldajad tänavad sarja toetajaid: CRAMO, Haapsalu Linnavalitsus, Sanservice OÜ, Multilift UV, Raivo Õiglas, Jüri Hinsberg, Maarek Nõmmik, Auhinnapood OÜ, Taebla Auto, KOAP.